Parvaresh-Masoud M, Cheraghi M A, Pashaeypoor S, Bahrami H, Sadat Hoseini A S. A concept analysis of Afiyah in Islam: Shia discourse. Health Spiritual Med Ethics 2025; 12 (1)
URL:
http://jhsme.muq.ac.ir/article-1-594-fa.html
پرورش مسعود محمد، چراغی محمد علی، پاشائی پور شهزاد، بهرامی حسین، سادات حسینی اکرم السادات. تحلیل مفهوم عافیت در اسلام: گفتمان شیعه. Health, Spirituality and Medical Ethics. 1403; 12 (1)
URL: http://jhsme.muq.ac.ir/article-1-594-fa.html
1- ، ashoseini@tums.ac.ir
چکیده: (359 مشاهده)
مقدمه: سلامت مهمترین مفهوم در علم پزشکی و یکی از چهار مفهوم اساسی در پرستاری است. این پژوهش سعی دارد با استفاده از منابع اسلامی یعنی قرآن و حدیث، مفهوم سلامت را به عنوان یکی از متاپارادایم های پرستاری با کلیدواژه عافیت تبیین کند.
مواد و روش ها: راهبرد واکر و آوانت (2010) برای این تحقیق انتخاب شد. منابع اسلامی شیعه عربی و فارسی با استفاده از کلیدواژههایی مانند «عافیت»، «صحت»، «سلامت» و سایر کلیدواژههای مرتبط بدون محدودیت تاریخی تا سال 2017 جستجو شد.
نتایج: عافیت یک ویژگی انحصاری برای انسان است. عافیت درجات زیادی دارد و کمال نهایی آن رسیدن به بهشت است. کسی که به دنبال عافیت است فقط به دنبال سلامت جسمانی نیست بلکه سلامت روحی و اجتماعی و حتی دینی را می طلبد. شخص آن را از خدا می یابد و پیوسته خدا را حمد می کند. پس عافیت که دارای مراتب متعددی است، آثار مثبت جدیدی برای او ایجاد می کند.
نتیجهگیری: با وجود تعاریف گوناگون از سلامت در فرهنگهای مختلف، مفهوم عافیت در اسلام نیز میتواند نوعی دیدگاه دینی و فرهنگی از سلامت باشد. درک مفهوم عافیت در جوامع مسلمان می تواند جنبه هایی از توجه به مراقبت شخصی، به ویژه بیماران را نشان دهد
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1403/8/2 | پذیرش: 1403/11/14 | انتشار: 1403/12/10