دوره 12، شماره 1 - ( 12-1403 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Masomian M, Eslami sereshke M, Torabian S, Danaei Kousha M. The mediating role of attachment to God in connection with spirituality and life satisfaction of married female students in Qom. Health Spiritual Med Ethics 2025; 12 (1)
URL: http://jhsme.muq.ac.ir/article-1-534-fa.html
معصومیان منیره، اسلامی سرشکه مریم، ترابیان سارا، دانایی کوشا منا. نقش واسطه ای دلبستگی به خدا در ارتباط با هوش معنوی و رضایت از زندگی دانشجویان زن متاهل شهر قم. Health, Spirituality and Medical Ethics. 1403; 12 (1)

URL: http://jhsme.muq.ac.ir/article-1-534-fa.html


1- کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، تهران ، قم
2- کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، تهران ، ایران
3- کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، تهران ، ایران
4- مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیک، تهران ، ایران ، mona.dk@yahoo.com
چکیده:   (383 مشاهده)
مقدمه: دلبستگی  به خدا و رشد معنوی انسان در چند دهه گذشته به صورتی روزافزون توجه روان شناسان و متخصصان بهداشت روانی را به خود جلب کرده است. از این رو این پژوهش با هدف تعیین نقش واسطه ای دلبستگی به خدا در ارتباط با هوش معنوی و رضایت از زندگی دانشجویان زن متاهل شهر قم انجام شد. 
روش: در این مطالعه ابتدا با بررسی و مطالعه دقیق ادبیات نظری تحقیق و تحلیل مطالعـات محققین در حوزه هوش معنوی و رضایت از زندگی با مضامین دینی دلبستگی به خدا طراحی گردید. در مرحله بعد بر اساس مدل ذهنی و فرضیات پویای ساخته شده از کنش- واکنش های بین عوامل دخیل اقدام به مدلسازی کیفی در قالب رسم نمودارهای علی- معلولی  پرداخته شد سپس بر روی 120 نفر از زنان متاهل دانشجو شهر قم که به صورت تصادفی ساده انتخاب شده بودند با استفاده از  پرسشنامه اجرا و با نرم افزارهای  spss  و  Amos تحلیل داده ها صورت پذیرفت.  
یافته ها: نتایج نشان دادند در تعامل بین دو مولفه دلبستگی به خدا و هوش معنوی در قالب یک سیستم داینامیک و نسبتاً پیچیده در بستری سازی ساختار رضایت از زندگی از نقطه نظر آموزه های دینی نقشی اساسی ایفا می کنند. رضایت از زندگی در تعامل با هوش معنوی و دلبستگی به خدا در ارتباط هستند. 
نتیجه گیری: توجه به ارتباط به هم پیوسته اجزای هوش معنوی  با نقش واسطه ای دلبستگی به خدا،  نشان می دهد که آموزه های دینی در قالب یک سیستم جامع و پویا در همه عرصه های سیاستگذارانه رضایت از زندگی فردی ضروریست. 

     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1402/3/3 | پذیرش: 1403/11/15 | انتشار: 1403/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Health, Spirituality and Medical Ethics می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Health, Spirituality and Medical Ethics

Designed & Developed by : Yektaweb